Viime viikko oli paska. Maanantaista keskiviikkoon tuuli oikein hyvin, vaikkakin pohjoisesta. Oli siis tosi kylmä, mutta Yyterinlahdella olis päässyt ajelemaan suht tasaisessa vedessä, eikä puuskat järvisurffaria haittaa! No, olin kuitenkin yksin, täällä ei ollut yhtäkään ihmisitä mun lisäkseni kahteen päivään, eli en mennyt vesille. Olin tavallaan nössö, koska hyvät treenikelit meni hukkaan, mutta jos olisin kaukana rannasta paskonut kamat tai itseni, poispääseminen olisi aiheuttanut hienoisia logistisia haasteita. 

 

No, Teemu yleisenä pelastajana saapui paikalle ja ajeli hyvillä mielin kelejä pois. Ja lillitteli kaljaa ja pelas Diabloa. Hauska peli. Kalja on myös hyvää. Mun keskiviikkoaamu meni ylimielisesti parempaa tuulta odotellessa - ennusteiden mukaan päivällä tuulisi paremmin. Niin myös kävi, ja tuuli melko reippaasti 4,7- neliöiselle. Surffaaminen oli perseestä. En ole ikinä pitänyt sitä niin vastenmielisenä.. näpit oli aivan jäässä, eikä yksikään asia tuntunut hauskalta. 

Teoriassa mukava harrastus

 

Torstaina ei tuullut, joten lähdimme hyvissä ajoin Lahteen. Perjantaina Lahdessa olikin oikein hyvä keli, minkä ansiosta vältin veljeni ylioppilasjuhlia edeltäneen hässäkän... Ajettiin itsensä valmentaja Jaakonsaaren kanssa jokunen tunti. Kevään parhaat sessiot. Valmentaja totesi, ettei hänellä ollut mitään jakoa pysyä mun vauhdissa enää. Olin minuutin onnellinen. Huomasin edistyneeni myös diivailussa.. vanhat surffikamat tuntuivat hitailta ja huonoilta käsitellä. Ja keleissäkin on ilmeisesti varaa valita, kun skippasin alkuviikon hyviä kelipäiviä. Pian saan Rautiolta (rautio.fi/sports) itselleni hyvän treenikaverin eli iSonicin. Kun löydän vielä sopivan slalom- purjeen, niin en voi ainakaan valittaa välineiden tasosta. Ka- purje kiinnostais tällä hetkellä eniten (niitä saa Twind.fi - osoitteesta).

 

Epe, valmentaja Jaakonsaari ja vino horisontti (tuore ylioppilas taisi olla humalassa kameran takana)

Tänään palasin Yyteriin pitkän ja puuduttavan matkan jälkeen. Tuntui ihanalta olla kotona ja rauhassa. Keräilin kukkia ja juoksin hyttysiä pakoon, samalla haaveilin omasta talosta Uniluodossa (tai jossain rannikolla), missä voisi kasvattaa kukkia ja pitää kasvimaata. Ja ennen kaikkea mennä takapihalta surffaamaan.

Erehdyin muuten lukemaan propagandaa. http://www.formulawindsurfing.org/news.php?id=2094#7427 Aloin jo elätellä toivoa formulakamoista. Nämä tuuliennusteet pakottavat. Kaltaiseni pygmi plaanaisi varsin kevyessä kelissä, Ruccasta nyt puhumattakaan!!