Neljä tuntia Maksalla ajelua teki tehtävänsä - kuume iski jo kotimatkalla, ja koko maanantaipäivä meni lonkkaa vedellessä ja elokuvien parissa. Usein miulle käy niin, että sairastun rankan treenijakson jälkeen heti kun pidän pari vapaapäivää harjoittelusta, näin tälläkin kertaa. Välitön ja absoluuttinen lepäily paransivat surffarin nopsaan, mikä oli tietenkin mukavaa, sillä tuulta oli tiedossa. 

 

Tiistaina tuuli riitti hikisesti 6,5 - ja 8 - neliöisille purjeille, joilla ajelin niin Mukkulassa kuin Vääksyssä. Opin - kantapään kautta - mikä yhteys on aallokon suunnalla, evän pituudella ja purjeen koolla. Aamupäivän idea ajaa 8- neliöisellä ja jollain 30- senttisellä evällä ei ollut hyvä. Iltapäivän idea ajaa wave- evällä ja 6,5- neliöisellä purjeella sivusuunnasta tulevassa aallokossa ei ollut hyvä. Päivän kokemusten pohjalta muodostunut idea valmentaja Jaakonsaaren neuvojen jatkossa vakavasti ottamisesta oli erittäin hyvä.

 

Keskiviikko oli pyhitetty Vääksylle kaikkien surffareiden toimesta. Tuuli oli järvelle ominaisen puuskaista, ja välillä satoi niin saatanasti.. Tavalliseen tapaan miulla oli kamaongelmia liian pienien purjeiden ansiosta.. Taistelin vesistarttia 4,7- neliöisen kanssa iäisyyden. Kiltti Mikko lainasi siistiä, vuosien takaista 5,2 - neliöistä wavepurjettaan. Sillä pääsin ajelemaan hiukan sujuvammin, vaikka Tirkkosen Pekka (hauska mies) yritti välillä häiriköidä päivänvarjonsa eli leijansa kanssa. Päivän saldona oli yksi hyvä jiippi ja yksi hyvä hyppy. Sessiot oli oikein hauskat, kun paikalla oli paljon purjeita ja leijoja, ja jopa hieman aaltoja. Nurmikolla kasvavat sienet jättivät jälkensä puhtoisen valkoiseen puomiini. 

 

Torstai oli viikon surffipäivistä ylivoimaisesti paras, ei niinkään kelin puolesta, mutta edistykseni oli huomattavaa. Ajelin koko päivän kasin Tushingham- purjeella ja sillä vitun pitkällä evällä tällä kertaa. Oli oikein fiksua ajella pari siivua ja mennä sitten rantaan jutustelemaan valmentaja Jaakonsaaren kanssa, että miltä tuntui ja mitä pitäisi tehdä eri tavalla. Sitten takasin veteen, ja samat juttutuokiot uudelleen. Ajoasentoa sain kehitettyä aika paljon - valmentaja Jaakonsaaren mukaan "ihan hyvä". Hiusten kastelu plaanatessa on old school freestylea, sitä oli kokeiltava! Päivän kymmenen jiippiä jäivät tosin tekemättä, lupasin tehdä ensi kerralla tuplamäärän. Illalla olin niin puhki, että en jaksanut edes pidellä haarukkaa kädessä kunnolla. Oiva ilta sössön syömiseen ja Pulp Fictionin katsomiseen. Rentoa.

Perjantaista alkaen päätin pitää hiukan (noin viikon) luovaa treenitaukoa, inspiroitua surffittomuuden tuskasta ja panostaa mentaaliharjoitteluun sekä peruskuntoon. Painuin siis veljeni luo Helsinkiin lorvimaan, juoksemaan ja lorvimaan lisää. Kummasti tähän reissuun sisältyi myös sunnuntaivierailu Petrax- studiolla Hollolassa sekä tiistaina rohjustaminen vuosimallin -77 Minillä Lappeenrantaan. Lappeenrannan grillillä on luvassa juoksua, vesijuoksua, lihaskuntoreeniä, mökkihengailua, saunomista, musiikkia, asketismia, kurjuutta, mysteerejä, salamyhkäilyä... - wöyhötystä. Stay tuned.

Poika saunoo