Tänään vietin poikkeuksellisen mukavan lepopäivän. Tosin lapioin ja lakaisin hiekkaa noin neljä tuntia ja kävin surffaamassa, mutta oli tää silti lepopäivä. Hiekan lapiointi tuotti tulosta - kasojen alta löytyi kuin löytyikin surffikeskus! Miun pitäis ruveta arkeologiksi, eikös ne kaivele maasta vaikka mitä hauskoja raunioita ja dinosauruksen ruhoja? Sääennusteet piti taas varsin hyvin paikkansa - ennustetun sateen sijaan aurinko lämmitti koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Tuuliennusteet kyllä osuivat kohdilleen, pläkäpäivä... 

 

Mietiskelin omaa surffiuraani Tricktionarya (the ultimate windsurfing bible, kirja täynnä asiaa surffailusta!) lueskellessani,  ja ymmärsin jotta miunhan täytyis vissiin ruveta reenaamaan jos huipulle tekee mieli. Siispä kannoin kamat rannalle, kuivaharjottelin muutamia kirjassa neuvottuja temppuja ja menin vesille. Lihasmuisti on jännä juttu; kaikki liikkeet täytyy toistaa kymmeniä kertoja, ja sitten ne muuttuu automaattisiksi, refleksinomaisiksi. Miettikääpä vaikka pyörällä ajamista - eka harjotellaan vaikka kuinka, ja sitten yhtäkkiä voitkin kirjotella tekstaria ja katsella maisemia pyöräillessäsi. Siksi miulla on se kymmenen jiippiä päivässä- sääntö, ja siksi pyörittelin cowboyta ja heli-tackia toisensa perään, niin että ne menis vaikka silmät kiinni. Tuuli oli tosi kevyttä, 3 m/s pohjois- luoteesta, ja kamoina miulla oli perinteiset 4,7m2 Gaastra ja Lorchin maailman paras kevyen kelin freestyle- reenilauta. Lorch on semmonen leveä, melko pyöreä ja siin on lyhyt evä, eli kääntyy tosi ketterästi niin isoks laudaksi. Pari kertaa kävin uimassa ja totesin että vesi on kylmentyny aika paljon. Onpaha motiivi taistella kaatuiluja vastaan.

 

Oon tosi onnellinen nyt kun saan keskittyä pelkästään urheiluun - surffaukseen, peruskuntoharjotteluun, lihashuoltoon... Tässä lajissa on niin paljon opittavaa ja harjoteltavaa ei ainoastaan ajamisen ja temppujen suhteen vaan myös kamojen ja sääolosuhteiden, että aina riittää treenaamisen aiheita. Tavallinen treenipäivä täällä menee suunnilleen niin, että aamupalan jälkeen ja joskus ennen sitä venyttelen tai joogaan helpottaakseni lihasten jumitusta. Sitten teen aamupäivästä päivän ekan treenin, kelistä riippuen surffausta, lihaskuntoa tai kestävyyttä (juoksu tai pyöräily). Sen jälkeen ruokaa naamarin ja yleensä päiväunet, kun oon aika kova nukkumaan. Iltapäivällä on toinen reeni, jälleen surffausta, lihaskuntoa tai kestävyyttä, jonka jälkeen käyn yleensä saunassa ja venyttelen vähäsen. Tietenkin asiakkaat ja sää ja ennen kaikkea kropan vointi määrää päivän kulun, eikä joka päivä mene ton edellämainitun rytmin mukaan...  Ihanaa, kun saan käyttää suurimman osan ajastani vain ja ainoastaan siihen mikä miuta eniten kiinnostaa eli purjelautailuun. Vaikka en olis vesillä, katon paljon surffivideoita, luen surffilehtiä ja Tricktionarya, selailen netissä surffisivuja, yritän imeä kaiken tiedon ja inspiraation harjotteluun. Miun kehittyminen ei sitte tyssää ainakaan motivaation ja harjotuksen puutteeseen. 

 

Nyt väsyttää, unta palloon siis sillä huomenna raastetaan! Tuuli, aallot ja Nukkumatti - surffarin kolme parasta ystävää.

PS: kuunnelkaa ihmiset Stam1naa - http://www.youtube.com/watch?v=53jXlfzcgP8

Tällanen etupiha miul on, ja kova ikävä Ruccaa!