Huomenta, pellet                                                                                                 Näin ne leegot puhdistuu

Aamulla seittemältä ylös, hirssi-kvinoa puuro naamariin, märkäpuvut päälle, hampaiden harjaus ja vesille! Kolmen tunnin sessarihan tuli vedettyä. Tuulen suunta ei ollut aivan ihanteellinen. Maatuuli toi pienen kryssimishaasteen. Kovin tasaiseksikaan ei tuulta voinut kutsua, puuskittaista. Mutta aina kannattaa mennää vesille (kuten valmentaja Jaakonsaari sanoo). Heh, olemme ainakin jotain oppineet. Epellä oli suuri 7.1m2 Point-7 purje sekä alla Starboardin Go 155 litranen iso lauta, mikä ei raskastekoisena oikein vastannut purjeen nopeuksia. Ruccan setti näin vastapainon vuoksi oli pieni freestylelauta 101 litraa sekä 5.7m2 purje. 

Aamun sessareiden jälkeen päivän mössön valmistus, jonka jälkeen asiakkaat pamahtivat paikalle. Pian noin 30 ihmistä pyöri ja sinkoili edestakaisin. Yhdeksää monenikäistä kurssilaista pääsimme moneksi tunniksi vesille paimentamaan. Maaltapäin tuulee ja oppilaat joutuivat vähän väliä kävelemään takaisin rantaan päin. Hyvä niin ettei tarvinnut Ruotsista asti heitä hinata. Opetussää oli hankala ja kurssilaisten ikähaarukka suuri. Ei voinut millään revetä yhdeksään osaan kaikkia kädestä pitämään, mutta hengissä selvittiin! Saldona joka tapauksessa muutama uusi intoutunut surffarinalku monista tälleistä ja kahlauksesta huolimatta.

Kello on 15.30. Rucca ja Epe olisivat jo molemmat olleet valmiita kuolemaan sänkyyn. Voiko olla niin väsynyt ettei jaksa edes syödä? Illalla meitä odottaa vielä ryyppäjäiset sekä saunojaiset. Aijai.

Pari kertaa on tultu mietiskeltyä miltä tuntuisi omistaa oma surffikeskus. Nythän me jo asumme sellaisessa, että ei se haave enää niin kaukana ole. Johonkin ulkomaailman upeaan ikuisen lämmön ja tuulen rantaan voisi hyvinkin sellaisen pystyttää. Moderni ja tilava kamavuokraamo yhdistettynä laadukkaaseen opetukseen ja superfood-aamupalabaarin, jossa olisi laaja puurovalikoima. Epe sai vielä idean muuttaa aamupalabaarin illalla trapetsi-baariksi. Kun vesiltä saapuu väsyneenä, voisi tilata juoman ja kiinnittäytyä baaritiskin trapetsilenkkiin. Siinä kivasti siemailisi juomaa ja nojailisi trapaan.

Nyt kun on jo kolme päivää kuunnellut tauotta reggaeta, niin kupoleihimme eksyi ajatus kanavan vaihdosta. Pilvenpoltto-pössyttely musiikki höyryää nenänreistäkin. Mielikuva pienestä vaaleansinisestä surffipakusta huojumassa reggaen tahtiin kattoluukun työntäessä savumerkkejä ulos sai meidät äkkiä yrittämään kanavan vaihtoa. no eihän se onnistunut - kalja auki ja korvat kiinni siis.

Epe: "Joku vois tiputella mun suuhun sellasia pieniä suklaakarkkeja". Rucca: "Mä tiputtelen sun suuhun rusinoita". Ja niin Rucca kivasti sihtasi rusinoilla Epen suuhun. Sitten aukesi kalja, jälleen. Banaanikärpäsetkin hullantuivat ruskeasta litkusta, ei siis edelleenkään päästä näistä pikkuriiviöistä eroon.