Aamulla syötimme valmentaja Jaakonsaarelle hirssi- quinoa- puuroa. Hän on alkanut ymmärtää terveysruokien hienouksien päälle! Oli jättänyt pullatkin kauppaan. Hyv! Ja joogailimme yhdessä! Meillä on selvästi hyvä vaikutus valmentajamme elämäntapoihin! 

Koko aamupäivä meni asiakkaiden palvelemisessa - polttariporukan rohkeimmille pidimme kurssia, ja vuokraajia riitti. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä syksyn kenties viimeisenä lämpimänä lauantaipäivänä kuin surffaus? Ei myökään tiietä. Siksi menimme vesille heti kun tuuli iltapäivällä nousi surffattaviin lukemiin. Tai siis plaanattaviin, sillä joka keli on surffikeli! Point- 7 salkoon ja Go alle, ja Epe pääsi plaanailemaan, tosin tuuli oli todella puuskainen. Rucca ajeli 5,7- neliöisellään, joka ei oikein riittänyt puuskaisessa kelissä, mutta tulipahan käytyä vesillä. Se on tärkeintä. 

Täytyy purjetta joskus kastellakin, se kasvaa sitten formulamittoihin!

Saimme katsella formulakamoilla ajavien vauhtia hiukan kateellisina.. Etelä-kaakko tuulensuuntana jättää Yyterinlahden melko tasaiseksi, eli ihan mukavaksi leikkikentäksi ajella isoilla kamoilla kovaa. Lännen puolen tuulet pohjoiseen saakka tuovat avomereltä maininkeja, ja tällaisilla keleillä Yyteri on suosittu paikka, kun aalto nousee! 

Nyt tapahtuu kummia- laukauksia yössä! Onko joku onneton omenavaras jäänyt kiinni ja joutunut tykinruoaksi? Ehei, kuulimme huhuja jostakin ihme elonkorjuujuhlasta, jonka takia ihmiset paukuttelee raketteja. Keskellä kesää. Ihme jengiä!

Eräs entisistä mysteerimiehistä totesi surffauksen ehkäisevän ilmastonmuutosta - purje kun blokkaa tuulen, jolloin ilmavirrat eivät etene niin nopeasti. Siis jos kaikki kiinalaiset ajaisivat isoilla purjeilla, ilmastonmuutos hidastuisi. Onko tässä sitten joku järki? Onko yleensä missään mitään järkeä? Siksi kannattaakin kehitellä typerältä kuulostavia teorioita ja viihdyttää niillä kanssaihmisiä!

Surffaten pääsis kovempaa