Olipa kivaa kun pitkästä aikaa jo aamiaisella miulla oli seuraa! Johtuiko se sitten myöhäisestä heräämisajankohdasta vai nousevasta tuulesta, jäänee mysteeriksi. Mysteeri on kiva sana, muuten. Keskustelimme erään surffarin kanssa rahasta, vapaudesta ja onnellisuudesta - isoista jutuista siis. Noh, suurin osa surffiystävistäni on melko tavallisia ihmisiä, töissä, perheellisiä ja niin edelleen. Huomattavaa on se, että he ovat tosi onnellisia ja tyytyväisiä. Ja syy tähän on, että surffarit ovat tehneet juuri sitä, mistä he eniten tykkäävät, eli lähteneet surffaamaan, usein "tärkeämpien" asioiden sijaan. Oon kuullut niin monesti, miten joku on ottanut omaa lomaa, kun on ollut hyviä tuulia, tai skipannut perhejuhlat Pollarikelien takia, tai käyttänyt remonttirahat uusiin surffikamoihin... Oravanpyörässä kärvistelevät työn ja rahan orjat paasaavat omasta ajasta ja hitaasta elämäntyylistä, downshiftailu lienee päivän sana. Mutta todellisuudessa harva irtaantuu arjesta ja unohtaa rahan aiheuttaman stressin. Mie teen niin joka kerta kun hyppään laudalle ja lähen tuulen vietäväksi. Ja väitän, että niin muutkin surffarit. Ihminen vaan tarvii jonkun oman jutun, mitä tekee vain itseään varten. Ja ympärilleen samanhenkisiä tyyppejä. Miulle surffaus on just sitä. 

Muutama surffihullu kamoja ulkoiluttamassa

Päivähän oli mitä loistavin, tuulta 7-10 m/s etelä- lounaasta, eli ei aaltoa. Ajoin yhteensä viitisen tuntia mysteerisellä 6,8- neliöisel camberipurjeella, joka on niin nopee että sillä vedellessä tuntee ittensä ihan purjelautailijaksi! Päivän teemana oli Tirkkosta miellyttääkseni ajoasento, ja muita vanhoja kettuja miellyttääkseni tietenkin ne jiipit. Siispä lasetin menee pitkiä siivuja takaliikki laudan kannes, haeskelin kovinta mahdollista vauhtia. Ja sehän löytyi - tää oli ehdottomasti parhaiten onnistuneita surffisessioitani. Vittu ku ei oo videoita tahi kuvia. Kukaan ei usko kuitenkaa että jiippailin plaanissa. 

 

Päivän huumoripläjäys oli Mikon retrosurffikamat. Kolmiopurje ja vittu varmaa neljämetrinen Fantasy- lauta. Respectit niille jotka on opetelleet surffaamaan tuollaisilla kamoilla!! Lisäilen kuvia jahka saan taas lainattua jonkun (toivottavasti jonkun wow-miehen) johtoo... Se lauta oli hassu- pitkä ja tosi kapee, ja iha helvetin liukas. Purje taas.. kangasta, ei lattoja. Puomi vaa heilu todella uhkaavasti. Äärimmäisen viihdyttävää yrittää ajaa näillä! Mikko ja Janne lupasivat surffata Ruotsiin. Mahtuvat molemmat hyvin tuolle laudalle, välillä voi nukkua tai istuskella vaikka aurinkotuolissa, laudalla on lääniä vaikka minkälaisille aktiviteeteille! Mikko, Janne ja Mari kävi surffikurssin muutama viikko sitten, ja tälle tielle nuo näyttää jääneen, loistojuttu!! Sanonta kuuluu, että ekan plaanin jälkeen ei ole paluuta. Empiirisesti mie oon todennut että näinhän se on. 

 

Pääsisinköhän huomenna normaalisti ylös sängystä? Tänään piti ottaa ekana särkylääke, kun jalka oli niin kipeä ja olo flunssainen. Kummasti vaivat katosivat sitä mukaa kun rikailin purjetta ja painuin merelle... Tässä on muute miun esikuva: http://video.mpora.com/watch/vAtVNn9kx/

Ai niin, mikä kumman matafaka? http://www.youtube.com/watch?v=Ft4iMZTDij8

Viimeisetki paskat raastettu pois puntista, adrenaliinihuuruissa jaksaa hymyillä!