Kesä se vaan jatkuu. Merellä ihmiset surffaavat vielä täyttä päätä eikä pakkasesta ole tietoakaan. Itse en ole päässyt Lahdesta pois parempien tuulten vietäväksi, sekös ketuttaa, mutta toisaalta olen ollut sitkeässä flunssassa, joka tuskin talttuu uimareissuilla. Aikaa olen kuluttanut vahtimalla ystävien koiria, lukemalla muotilehtiä ja -blogeja ja nukkumalla. Syksyn pimeys ja ikävä tauko urheilusta masensivat, tuli hirveä tarve katsella kauniita kuvia ja paeta arjesta - muoti on ratkaisu... 

Valmentaja El Turin flätissä vuosi sitten. Egypti on hyvä matkavaihtoehto myös tänä syksynä - varma auringonpaiste ja tasainen tuuli, täydelliset freestyle- treeniolosuhteet 

Sairastellessa voisin kuluttaa aikaani myös suunnitellen talven treenireissua ja surffailla nettiaalloilla työpaikkojen perässä. Haaveena on muutaman viikon matka surffimestoille, ja siellä tekisin mielelläni töitä, saadakseni työkokemusta ulkomailla. Täytyy vain googlettaa ahkerasti ja kirjoitella niitä työhakemuksia. Miun on kuitenkin pakko päästä pois, jonnekin missä paistaa aurinko ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. En vaan jaksa herätä pimeään aamuun ja napsia D-vitamiinia tsempaten itseäni kestämään taas yhden kylmän ja pimeän marraskuun. 

Astetta värikkäämpi kamavuokraamo, ja mikäpä piristäisi paremmin kuin kirkkaat värit

Kun järvet jäätyvät ja saadaan lunta, elämä muuttuu taas mukavaksi. Pääsen harjoittelemaan leijalautailua ja ajelemaan kitewingillä, jota valmentaja Jaakonsaari aina ylistää. Toiseksi rakkain harrastukseni hiihto tulee taas harjoitusohjelmaan (tänä talvena osallistun Finlandiaan, perkele) ja aloittamani lumilautailuhommat saavat jatkoa. Mikä parasta, hanki valaisee, eikä tarvitse enää masentua pimeydestä.

 

Näin maanantaina on hyvä palata arkeen oikein kunnolla, lomakin päättyi ja flunssasta on enää nuha jäljellä. Aamulla kävin tekemässä Kaisan kanssa "keppijumpan" eli jalkalihaskuntoa, mukavaa kyykytystä. Viime viikon "luulin parantuneeni flunssasta"- juoksulenkistä jäi todella hyvä maku; olenpa hyvässä iskussa. Näin ehkä aerobiselta kunnoltani, mutta lihasvoimaa täytyy hankkia valtavasti lisää, sen todisti aamun kyykytys. Onneksi tänään on luvassa vielä punttisalitreeniä yläkropalle. Urheilu lienee ainoa elämäni osa-alue, jonka ongelmiin puutun saman tien... Nyt alkavalla talvikaudella tavoitteeni on vahvistaa lihaksia, parantaa kehonhallintaa ja kehittää ketteryyttä ja nopeutta, sekä tietysti parantaa kestävyyskuntoa - kaikki palvelee ensi kauden surffeja. 

Rucca ja Epe on joogan ystäviä, etenkin kesällä ja auringon lämmössä

Tulinpas paremmalle tuulelle katseltuani viime marraskuun Egypti- kuvia. El Turin surffireissu oli aivan mahtava, ja meidän huippu matkaporukka on pitänyt yhteyttä edelleen. Joskus joutessani kirjottelen matkapäiväkirjaotteita tänne, nyt painun punttisalin hämäriin levypainojen äärelle.